Chokladmuffins á la emma.
, Kl. 23:29 |
0 kommentarer
Gjorde chokladmuffins förra helgen och tänkte dela med mig utav det! :).
Det här räcker till ungefär 12 st, dock hade jag stora formar så dom vart väldigt stora. Räckomenderar att ta bull formar istället.
Ingredienser:
4 ägg
4 ½ dl socker
200 gr smält margarin
3 dl vetemjöl
6 msk kakao
3 tsk vaniljsocker
1 ½ krm salt
200 g mörk blockchoklad
150 gr vit blockchoklad
Gör så här:
1. Slå på ungen på 150 grader
2. Vispa ägg och socker väldigt poröst
3. smält smöret och låt svalana
4. ta en annan skål och blanda alla torra ingredienser och rör sedan i det i ägg och socker skålen

5. Nu är det dags att smälta chokladen i ett vattenbad och medans du väntar kan du röra ner smöret med dom andra ingredienserna och andvänd en slickepott och rör försiktigt

6. När chokladen är smält rör du ner det med det andra och smakar av ifall du vill ha mer choklad, Jag hällde lite i taget och smakade av

7. Nu är det dax att klicka ut det i formar, fyll ungefär halva formen.

8. Stoppa in dom i ungen, efter ungefär 15 min bör du kolla hur dom ser ut och så beror det helt klart på hur du vill ha dom, jag hade tills dom sluta vara kladdiga.

9. När dom är klara i ungen tar du ut dom och låter dom kallna.
10. När du känner att dom har svalat kan du börja smälta den vita chokladen. Och om den är svår smält kan du röra ner lite grädde och rör väldigt mycke medans den smälter så att det inte får några klumpar och är slät och fin.

11. När den är smält smetar du ut den vita chokladen på muffinsanra och deckorerar med ett fint strössel, själv jag använde hjärt strössel och det vart hur gott som helst. Juste om du vill ha vitchoklad i muffinsarna kan du göra små hål genom dom och lägg sedan chokladen på så rinner det ner i dom :).
När det är klart så ser det ut så här:
